Wegetariańskie pizze z pieczarkami - przepisy EASY FRY OVEN & GRILL 9 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegetariańskie pizze z pieczarkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 2 goździk Czosnek

  • 80 g Cukinie

  • 3 łyżeczka Czerwony pieprz

  • 6 Duże pieczarki

  • Ocet balsamiczny

  • Sól, pieprz

  • 9 g Sos pomidorowy

  • 6 Czarne oliwki

  • 2 łyżeczka Suszona bazylia

  • 100 g Tarty ser mozzarella

  • Świeża bazylia

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Umieść tacę na pizzę na środkowej półce urządzenia. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb GRILL na 200°C i nagrzewaj przez 13 minut.

Etap 2 /5

Drobno posiekaj ząbki czosnku. Pokrój cukinię na plasterki, a czerwoną paprykę w kostkę. Umyj pieczarki, odetnij trzony i usuń blaszki widelcem. Wysusz wnętrze pieczarek papierowym ręcznikiem. Za pomocą pędzelka wysmaruj obie strony pieczarek octem balsamicznym. Posyp wewnętrzną powierzchnię solą i pieprzem.

Etap 3 /5

Rozsmaruj łyżeczkę sosu pomidorowego na wewnętrznej części każdej pieczarki i posyp posiekanym czosnkiem.

Etap 4 /5

Po rozgrzaniu tacy ułóż na niej pieczarki i umieść na dolnej półce urządzenia. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb PIZZA na 180°C i piecz przez 5 minut. Po zakończeniu programu wyjmij pieczarki i ozdób je cukinią, czerwoną papryką, oliwkami, suszoną bazylią, solą i pieprzem. Posyp tartym serem mozzarella. Umieść je z powrotem na tacy do pizzy i wznów program PIZZA ustawiony na 180°C i 15 minut.

Etap 5 /5

Po upieczeniu wyjmij pieczarki i posyp je świeżą bazylią.